Almelo - Weerbaarheidstraining

Als jeugdcoach gaf ik onlangs door middel van een spel een training in weerbaarheid aan jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Die voelen zich vaak veel eenzamer dan mensen in het algemeen vermoeden. Het blijkt dat herkenning van situaties en erkenning voor elkaar ertoe kan leiden om van anderen te leren. Het Weerbaarheidsspel biedt daarvoor een opening.

Het spel laat deelnemers ontdekken dat je op meerdere manieren op allerlei situaties kunt reageren. Je merkt als vanzelf dat je keuzes hebt in je reacties en je ziet je zelfvertrouwen groeien! Een kwestie van gewoon eens proberen op een andere manier te reageren en de gevolgen daarvan te ondervinden is een heel positieve ervaring. Het is heel verrassend dat je voor jezelf mogelijkheden kunt creëren om je eenzaamheid minder te maken.

Een van de deelnemers zei er het volgende over:

“Ik vond de weerbaarheidsessie een erg bijzonder ervaring. Aan de hand van een spel kwamen er persoonlijke gevoelens van deelnemers naar boven. Er werd naar elkaar geluisterd en we begrepen elkaar. Dat event gaf mijzelf een veilig gevoel om over dingen te kunnen praten die ik zelf niet snel deel. Het was een fijne en unieke ervaring!😊 En zo voelde ik het ook!”

(Inez Bloem, Kinder- en jeugdcoach)

 
E-mailen
Map
Info
LinkedIn