Never2BeAlone

Alleen samen kunnen wij eenzaamheid bestrijden!Wat doen wij?

Never2BeAlone is opgericht door Demi Blaauw. Door haar eigen ervaringen met eenzaamheid is het idee geboren voor een online platform waar jongeren met elkaar kunnen praten en afspreken. In de week tegen de eenzaamheid 2019 is Never2BeAlone officieel uitgebracht als online platform. De belangrijkste waarde van Never2BeAlone is 'door en voor jongeren en jongvolwassen met eenzaamheid '. In eerste instantie met één Facebookgroep, namelijk de leeftijdscategorie 16 tot 25 jaar. Door het grote succes en de vele media aandacht is er besloten om nog twee Facebookgroepen te openen, namelijk de 12 tot 16 jaar groep en de groep van 25 tot 40 jaar. 

Vanaf december 2019 is het onlineplatform ondergebracht onder de stichting 'Never2BeAlone'. Het voordeel hieraan is dat er gemakkelijker activiteiten kunnen worden georganiseerd voor de leden van Never2BeAlone.

Al vanaf het begin richt Never2BeAlone zich op het bestrijden van eenzaamheid onder jongeren en jongvolwassenen. Never2BeAlone organiseert diverse activiteiten, zoals ledenavonden, trainingen in de sociale contact, workshops en diverse evenementen. Benieuwd naar wat wij al hebben georganiseerd? Kijk dan eens onder 'Blogs & Vlogs'. Daarnaast beschikt Never2BeAlone over een drietal afgeschermde Facebookgroepen. In deze Facebookgroepen kunnen jongeren met elkaar in contact komen en samen dingen afspreken. In de eerste maanden zijn al verschillende nieuwe vriendschappen ontstaan.

Never2BeAlone werkt samen met verschillende instanties, scholen, stichtingen en projecten. Eenzaamheid is namelijk iets wat we niet alleen kunnen bestrijden, onze slogan luidt daarom ook ''alleen samen kunnen wij eenzaamheid bestrijden''.

De visie van Never2BeAlone is als volgt:

''Alleen samen kunnen wij eenzaamheid bestrijden onder jongeren en jongvolwassenen. Daarnaast streven wij ernaar om het taboe op eenzaamheid te verbreken en eenzaamheid bespreekbaar te maken.''

Kortom, Never2BeAlone is een stichting door en voor mensen met eenzaamheidsgevoelens.